Världens bästa Gin!!

Världens bästa Gin
Skultunasonen Hans-Olov Öberg, författare till ett antal Västerås- och Skultunadeckare är en man med många strängar på sin lyra. Han är även regerande världsmästare i cocktailboksförfattande, en titel han tagit hem flera gånger i rad i International Gourmand Awards med sina böcker om bland annat Gin & Tonic.
Denna kväll gästar han Rotary och Västerås Officersmäss och går igenom exakt vad som gör den perfekta Gin & Tonicen, liksom hur man lyckas med andra cocktails. Det kommer också att finnas goda möjligheter att köpa hans olika böcker. Och testa nya, roliga drinkar med Öberg-signatur, förstås!
Pris inkl 1 klassisk GT; 135:-.
Under kvällen finns även möjlighet att köpa några sköna drinkar såsom:
Slow Sloe GT (2 sorters Härnö och Brännlands Iscider)
Lemon Drop (Malfy lime Gin, färsk citronjuice, citrontonic) och en helsvensk Dry Martini med Svensk Gin och Svensk Vermouth!
Är du hungrig så finns det möjlighet att köpa Enrisrökt torskrygg med citronaioli och rosmarinbakad potatis.
Endast förbokade gäster.
Bokning sker på telefon 021-122333 eller via Rotary eller på mail: bjorn@vasterasofficersmass.se

Höstlov!

Höstlov! All skolledig ungdom äter för halva priset i sällskap med föräldrar eller mor-, och farföräldrar.

KAPTENSLUNCH
Lammstek med rosmarinsky och skånsk potatis//195:-

KLASSIKER
Kalvlever Anglais. Lever, bacon, kapris, brynt smör och råstekt potatis//175:-

HUSMAN
Pannbiff med lök//145:-

FISK
Gravad Lax med dillstuvad potatis//145:-

VEGETARISKT
Kroppkakor med persiljerot och trattkantarell//145:-

TOAST SKAGEN
På Tore Wretmans vis. Hel: 195:-/ Halv 155:-

TORSDAGAR:
Ärtsoppa, punsch och pannkaka. 145:-/65:-

Till Bords med Taube

Varje söndag hela hösten fram till vi börjar servera Julbord bjuder vi in till en klassisk söndagsmiddag komponerad av rätter med kopplingar till Everts visskatt. Givetvis ackompanjerad av hans musik.

Meny

Förrätt: Toast Taube eller Lerpottasill

Varmrätt: Entrecôte med tomatsallad, salsa, majs och potatis Provencâle eller Smörstekt aborrfilé med nyplockad kantarell och vitvinssås

Dessert: Fransk chokladtårta med ganache och apelsinsallad

Vi har öppet mellan 12-15.

Albin Lee Meldau avslutar sommaren

Albin Lee Meldau spelade in sig i Svenska folkets själ under Så mycket bättre och hans popularitet har bara ökat och ökat. 21 september avslutar han sommarens konsertserie på Mässen. Vi har dessutom lyckats kroka upp profilen Fredrik Strage som kommer och kör en “one-man-show” fredagen den 16. Den kvällen är för en mindre publik och sker under tak, i värmen i vårt Orangeri. Max 400 gäster så först till kvarn…

Dessutom börjar det bli dags för höstens vinprovningar, håll utkik!

Fredrik Strage till Mässen

Strage on Stage kommer till Västerås Officersmäss

“Strage on Stage” är en enmansshow med journalisten och författaren Fredrik Strage, känd från TV4 Nyhetsmorgon, Dagens Nyheter, “Så mycket bättre” och sin podcast “Hemma hos Strage”. Denna blandning av föreläsning, standup och popkulturell predikan hade premiär på Södra teatern i Stockholm 2021 och har dragit stor publik över hela landet. “Strage on Stage” handlar om vad musik betyder för oss. Det är en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

Röster om “Strage on Stage

“Strage on Stage är roligt, smart och härligt nördigt. /…/ Det är underhållande och folkbildande på samma gång. Det bor ju en liten skollärare i varje riktigt bra rockjournalist som bekant.” Jerry Prütz, Rocknytt

“Där andra musikkritiker försöker tillkämpa sig smakmakt genom att trycka ned och döma ut väljer Fredrik i stället att lustfyllt skildra och få oss att se det humoristiska, vackra och rörande även i den fula, fåniga och förunderliga delen av populärkulturen – till och med i det som inte är synth och svartrock. Han får mig helt enkelt att bli nyförälskad i moderniteten. Det här är rockjournalistik som stor berättarkonst. Om du har en chans att se honom på scen, missa det inte. Det är en ynnest att få leva i Fredrik Strages era.” Johan Norberg

“Strage är fullkomligt underbar att lyssna på.” Alexander Forslund, Barometern

Biljetter finns HÄR

 

Plura gästar oss äntligen!!!

Som vi längtat!!

Nu kommer äntligen Plura och även hans bror Carla. Detta laddar vi med att servera mat på lunchen hela veckan med rätter från Pluras kokböcker. När du äter deltar du även i utlottningen av en signerad bok.

Fredag 26/8 gästas vi av Lolita Pop som visar hur en slipsten ska dras. Dessutom inleds kvällen med Västerås egna Fanny Wistrand. Det kommer bli en höjdarkväll!

Elvis & Ted & Mauro & Tomas & Cajsa & Ärtor & Löv!

Vi har inte mer än avslutat 3 fantastiska konserter förrän det är det dags 4 nya!
Konsertsommaren på Mässen är omfattande och placerar Västerås på kartan bland Sveriges främsta städer när det gäller livemusik sommartid, tack för att DU är en del av den satsningen!!

Denna vecka är det
Barfotasommar med Ärtor & Löv + Cajsa Frängqvist aka Cajsa Camomile på onsdag
A date with Elvis med bla John Lindberg på torsdag. En musikalisk föreställning som hyllar Kungen!
Tomas Andersson Wij & Mauro Scocco på fredag
En hyllning till Ted Gärdestad med Teds egna kompband på lördag

Biljetter finns på www.sommar22.se. Varmt och hjärtligt välkommen!!!

Lisa Nilsson, Sahara Hotnights & Eric Bibb

Veckans artister går inte av för hackor!!!

Lisa Nilsson, 30 år sedan kom Himlen runt hörnet. Vem har inte minnen förknippade till den låten?! Tillsammans med Mattias Torell bjuder Lisa på en hitkavalkad på torsdag. på fredag gästar amerikanske blues-, gospel-, folksångaren Eric Bibb oss med sitt band. Musik i världsklass! På lördag kommer så Sahara hotnights! 10 år sedan sist! Ny singel och ny platta i bagaget och mer spelsugna än nånsin.

Gå in och köp biljett på www.sommar22.se Missa inte denna fantastiska satsning vi gör nu i sommar!!!

Kanonartister i helgen!

Mustasch + Timbuktu & Damn!

Där har ni helgens kanonakter! Missa inte att se sommarens fantastiska konserter på Mässen nu när pandemin är över. Tillsammans skapar vi minnen vi se tillbaka på när hösten kommer och mörkret faller. Biljetter till våra konserter finns på www.sommar22.se. Varmt och innerligt välkommen!!!

Som inte dessa artister vore nog så är det BARFOTASOMMAR också! Denna onsdag är det som vanligt Ärtor & Löv som står för underhållningen. Denna gång tillsammans med Silly Selection. Vi öppnar kl 18. Vid regn så flyttar vi in.

Jakob Hellman. Live fre 15/7

JAKOB HELLMAN

När:Fredag 15 juli
Tid:Insläpp kl 18, på scen kl 20.

Så Mycket Bättre.Ett program som svensken tagit till sitt hjärta. Var Jakob stor innan han medverkade där så är han numer enorm! Sommaren 22 blir det en stor Sverigeturné.
Det kommer bli oförglömliga kvällar med en av den svenska pophistoriens mest älskade artister.

Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik.
Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes.
Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna.
Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många.
Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. När ”… och stora havet” 2019 firade 30 år 2019 firades det med en stor turné.
Föreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” spelades för utsålda hus land och rike runt och presenterade också en rad nyskrivna låtar. Jakob Hellman slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Albumet belönades med en grammis i kategorin ”Årets manliga rockartist” året därpå. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken.

Under 2000-talet började Jakob Hellman uppträda igen och har gjort såväl turnéer som framträdanden i SVT:s Allsång på Skansen.

15 juli är det så dags för Jakob att gästa Västerås Officermäss i högsommarskrud, som vi längtar!
Vår BBQ innehåller 3 sorters grillat kött, 7 sallader och röror samt 2 såser.
Biljetter bokar du HÄR