Jul på Mässen 2020

25 november – 20 december

Julbordet i år kommer att bli lite speciellt som alla nog förstår. Vi kommer inte att ge avkall på kvalitén utan kommer som tidigare år att göra våra sillar själva. Vi kommer att röka och grava fisk och kött. Vi gör alla våra inläggningar och sallader. Vi trillar köttbullar och gör vår egen Jansson. Alla desserter gör vi också givetvis själva. Det är fantastiskt kul med Jul och vi kommer göra allt för att DU ska få uppleva en stämningsfull Jul hos oss samtidigt som vi satsar 100% på en trygg och säker vistelse hos oss.

Hur gör vi då? Jo, vi minskar antalet gäster samtidigt som vi ökar antalet sittningar. Vi tar emot ett sällskap varje kvart för att undvika köer. Vi serverar alla kalla rätter i färdiga portioner. De varma rätterna serveras vid bordet, likaså desserten. Vid större sällskap kan ni reservera hela Öfvervåningen eller Salongen för er själva.

Priset är 595:- och vi serverar Julbord onsdag-söndag mellan 12-20. Barn under 12 år betalar 30:-/år. Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar. Tfn 021-122333

Bokning sker via mail

Julbordet serveras följande dagar och tider: 25 november – 20 december

Tisdag: Endast större sällskap, pris och tid enl ök.

Onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag: kl 12-20.

Boka här: bjorn@vasterasofficersmass.se.

Julbord

Fisk

Sill
Vi älskar sill så mycket att vi serverar det hela året på Mässen. Till Jul så kommer vi att bjuda på inte mindre än 20 sorters sillar. Alla i personalen väljer sin favorit sen är det Majorskan själv som väljer ut våra gästers favoriter.

Lax
Vi gravar och röker vår egen lax. Enriset växer precis runt knuten, Laxen är dock inte fångad i Mälaren men väl viltfångad. Inkokta laxen är Majorskans favorit och kokas givetvis i vatten, ättika och tillsammans med en massa morot. Dillcremen är pricken över i´t!

Bör man tillägga att samtliga såser görs på plats, prefab göra sig icke besvär!

Ägg
Ägg hör julen till. Vår kallskänka har fria händer att överträffa sig själv för varje dag. Räkna med ägg på både bredden och tvären.

Såser och Tillbehör

Samtliga såser och tillbehör görs på plats med gedigna råvaror och mycket kärlek, prefab göra sig icke besvär!

Kallskuret

Vårt kalla bord består av alla de korvar du kan tänka dig, pastejer och patéer. Både rullsylta, kalvsylta och pressylta med traditionella tillbehör. Favoriten är Fänrik Gustavssons gravade Biff. Bara den är värd en måltid i sig.

Inläggningar och Såser

En mängd såser och inläggningar finns för att möta upp smakerna till det kallskurna. Allt kärleksfullt tillagat under Majorskans vakande öga.

Småvarmt

Carlssons frestelse, Mässens egna variant på Jansson

Hemtrillade köttbullar, gjorda på 3 sorters färs. Givetvis kryddade med kryddpeppar!

Prinskorv

Revbenspjäll. Har man Nordiska mästaren i BBQ som köksmästare så kan ni räkna med riktiga Mästarspjäll!

Klassisk Julkorv

Kokt potatis

Omelett. Vi har alltid ett par olika omeletter på Julbordet.

Klassisk Dopp i grytan

Lutfisk. Ett absolut måste om du frågar undertecknad. Fås mot separat beställning.

Halländsk Långkål

Kokt Rödkål

Sallader

Tomat-, och Mozzarella

Rödbeta med fetaost, rödlök och äppelkapris

Granatäpple med morot och frisé

Gravad Zucchini i ättika och grönsaker

Matvete med soltorkad tomat och persilja

Smör och Bröd

Ett stort och varierat utbud av börd, smör och ostar. Både hemlagat och närproducerat. Några Engelska och Franska, smakrika ostar är dock ett måste på Julbordet!

Socker och Sött

Vårt efterrättsbord består av en mix av klassisk julkonfekt och hemgjorda bakverk. Allt tillagat på Mässen. Socker i alla dess former är mer än OK i dessa tider!

Boka här!

Boka på bjorn@vasterasofficersmass.se eller ring på 021-122333

Historia

Evangeliet enligt Lukas kapitel 2, vers 1 – 20

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget. I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten.

Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.” När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen sade herdarna till varandra: ”Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.”

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.

Källa: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoarets-bibeltexter?helgdag=26