Dryckesprovningar

I samband med att kunskapen ökar så ökar också upplevelsen. Vi har en fantastisk vinkällare med mycket kompetenta leverantörer och kommer kontinuerligt att erbjuda ett antal dryckesprovningar. Dessutom har vi ett mycket nära samarbete med Hantverksbryggeriet som ligger endast 300 m från Mässen, snacka om närproducerat. Tillsammans gör vi kontinuerligt bryggerivisningar och provsmakningar. Kontakta oss direkt för aktuella provningar. Är ni 10 pers eller fler så kan ni i princip själva vilken tid som passar er

1. “Smaka på Frankrike: Champagne, Loire, Chablis”

Häng med på en doft- och smakresa till några av Frankrikes mest klassiska och kända vindistrikt. Förutom att prova Champagne och vita viner av hög kvalitet får vi också några smakprover på ljuvliga kombinationer och idéer om matchningar med mat som är ovärderliga. Gott, roligt och lärorikt!

Onsdag 30 september kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett här!

2. “Hantverket i fokus- Vin- och Ost i kombination”

Kom och var med på en otroligt god och smakrik resa på tema vin- och ostproduktion samt självklart vin och ost i kombination med varandra. ”ingen måltid utan ost” skanderade italienarna och vi är böjda att hålla med! 

Onsdag 7 oktober kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett här!

3. ”Världen runt med Cabernet Sauvignon ”

Följ med oss på en världsomsegling för att prova olika länders stil på en av världens mest uppskattade och godaste druva; cabernet sauvignon. Vi doftar, sörplar och smakar på ett gäng olika ursprung och känner likheter och skillnader. Självklart får vi också små smakprover till för att se hur vinerna fungerar ihop med tilltugg av olika slag. 

Onsdag 21 oktober kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett här!

4. “Vinet och Maten”

Denna givande, breda och urgoda provning ger en djupare förståelse för detta att matcha vin och mat, samtidigt som vi lär oss mer om vinprovning och får med oss inspiration och nya idéer om hur vi ska tänka när vi kombinerar olika viner till mat. Vi pratar grundsmaker, njuter och blir dessutom rätt mätta på kuppen, det blir en hel del läckerheter på tallriken! 

Onsdag 28 oktober kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett här!

5. “Smaka på Frankrike: Bordeaux, Bourgogne, Rhone”

Häng med på en doft- och smakresa till några av Frankrikes mest klassiska och kända vindistrikt. Förutom att drillas i vinprovarmetodik njuter vi av klassiska röda viner från några av de mest ikoniska Franska vindistrikten. Vinerna är av hög kvalitet, andas av sitt ursprung och till dessa får vi också några små smakprover för att inspireras och få idéer om matchningar med mat som är ovärderliga. Gott, roligt och lärorikt!

Onsdag 4 november kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett här!

6. ”Bubblande provning: Prosecco, Cava, Crémant, Cap Classique, Champagne”

Att jämföra 5 olika mousserande viner är otroligt lärorikt, för att inte nämna hur GOTT det är! Vi börjar med den italienska, omåttligt populära, Proseccon. Vi fortsätter med spansk Cava för att sedan beta av ytterligare 3 mousserande viner varav ett från franska, världsberömda Champagne. Självklart pratar vi om mousserande vin och mat, tillverkningsmetoder, stilar och druvor. Och vi njuuuuter!

Onsdag 11 november kl 19:00-21:30. Pris: 595:-. Köp biljett HÄR

Kvällarnas ciceron är en av Sveriges bästa och tillika vår alldeles egna sommelier: 

Eva Weckström som tillsammans med kreatören, restauratören  och kulturentreprenören Björn Carlsson bjuder till bords. Efter provningarna finns det möjlighet att sitta kvar och njuta av ett glas vin och fortsätta samtala om upplevelsen.

Erbjudande: Gå på samtliga 6 provningar och betala endast för 5.

Det går även bra att köpa presentkort till provningarna.