Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker på anrika recept och nya klassiker. Huset byggdes på 1930-talet och var fram till mitten på 80-talet Officersmäss för de högre befälen på Sveriges Kungliga Flygflottilj – F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Måndag till fredag mellan 11:30-14:30 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en mängd olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Varmrätten serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail.

Varmt välkommen!

Vecka 12 – Stilla veckan

Välkommen till vår 14:e termin på gamla, fina Officersmässen som en gång i tiden var de högre befälens matsal fram till mitten på 80-talet.

Med respekt för tider som gått och med en iver att få skapa nytt så bjuder vi in till våra populära luncher. I lunchpriset ingår vårt populära salladsbord med sill och ägg samt en massa annat smakfullt. Hembakt bröd och riktigt smör samt kaffe och något litet och sött.

Vi öppnar kl 1130 och stänger 1430. Köket stänger 1400. Långfredag, stängt.

Kaptenslunch; Smörbakad Skreitorsk med vitvinssås och färsk sparris. 225:-

Klassiker; Coq au vin. 175:-

Kött; Isterband från Carlströms med gul-, röd och polkabeta. Dillstuvad potatis och hemgjord senap. 165:- 

Fisk; Rödspätta med remoulad, sockerärtor och kokt potatis. 165:-

Vegetariskt; Färsk sparris med Hollandaise och tortilla på fermenterad potatis 155:-

Toast Skagen På Tore Wretmans sätt. Hel: 195:-, halv: 155:-

Torsdagar; Ärtor med fläsk, pannkaka och sylt 155:-, med 5 cl punsch: 195:-

Takeaway, 10% rabatt på priset

Event

Påsk

Fira Påsk med klass på Mässen.
I år ska vi  fira Påsk med massor av läckerheter!

Öppet Påskafton och Påskdagen 12-20. Köket stänger 18.30

Vi börjar med ett fantastiskt förrättsbord bestående av; 5 sillar.

  • Kapten Rehnmans inlagda sill
  • Major Tonics Currysill
  • Majorskans Akvavitsinlagda sill
  • Senapsill
  • Örter-, och Vitlök
  • Dessutom har vi gjort en “vegansk sill” på Aubergine

Därefter finns det följande ägg;

  • Räkor
  • Kräftstjärtar
  • Sojapicklade med ingefära
  • Krämigt ägg med pumpa, löjrom, pepparrot och äggula

På detta följer följande laxar;

  • Rödbetsgravad lax
  • Saffran-, och fänkålsinkokt lax
  • Granskottrökt lax.

Till varmrätt väljer du på kött, fisk eller vegetariskt;

  • Lammstek späckad med rosmarin-, och vitlök, saltkokt färskpotatis med ramslökcrème samt skysås och potatisgratäng.
  • Skreitorskrygg med grön sparris,  gravad ägggula, nässelvelouté och sparrispotatistartar
  • Fläderblomspocherad vit sparris, nässlor, ramslökcrème och 63-gradigt ägg.

Till dessert blir det Pavlova på rabarber, jordgubbar och lemoncurd.

Pris: 695:- för hela menyn. Endast varmrätt och dessert: 565:-

Barn upp till 12 år
2 sorters ägg
Våra egna hemtrillade köttbullar med Potatispuré, rårörda Lingon och Gräddsås. Påskägg med godis. Pris: 195:-

Massor med artister klara för sommaren!!!

Meny

Vi sätter menyn tillsammans med våra gäster och följer hela tiden årstiderna och tillgången på råvaror. Klassisk Svensk husmanskost lagad från grunden med högklassiga råvaror. Serverad med glädje.

Kontakta oss för aktuell meny. 021-122333.

 

Vi sätter menyer efter Ditt önskemål. Inget är för litet eller stort, för enkelt eller avancerat.