Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker på anrika recept och nya klassiker. Huset byggdes på 1930-talet och var fram till mitten på 80-talet Officersmäss för de högre befälen på Sveriges Kungliga Flygflottilj – F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Måndag till fredag mellan 11:30-14:30 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en många olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Vi erbjuder varmrätter varje dag som serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail.

Varmt välkommen!

Vecka 38

Sill, ägghalvor och en massa sallader, nybakt bröd, vatten, nyrostat kaffe och en liten sötsak ingår alltid i vår lunch. Dessutom väljer du en av följande varmrätter.

KAPTENSLUNCH
Pepparbiff med haricôt-vertes och vitlöksdoftande potatisgratäng//195:-

KLASSIKER 
Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré//175:-

HUSMAN 
Skånsk kalops//145:-

FISK
Senapsstekt laxfilé med betor och vinblad//145:-

VEGETARISKT
Ängamat med potatis, sockerärtor, persilja och smördegspinnar//145:-

TOAST SKAGEN
På Tore Wretmans vis. Hel: 195:-/ Halv 155:-

Event vecka 38

Onsdag: Albin Lee Meldau

Biljetter: www.sommar22.se

Meny

Vi sätter menyn tillsammans med våra gäster och följer hela tiden årstiderna och tillgången på råvaror. Klassisk Svensk husmanskost lagad från grunden med högklassiga råvaror. Serverad med glädje.

Varmrätter

Biffstek med 3 sorters lök
Serveras med stekt potatis, brynt smör och persilja
Pris 395:-

Kycklingfilé
Ugnsbakad kyckling med dragon, grädde och citron
Serveras med en potatisbakelse, picklad lök och färska örter
Pris: 295:-

Biff Bourgogne
Högrev kokt i Franskt vin tillsammans med rökt fläsk, morot, palsternacka,
lök, stjärnanis, kryddpeppar och kanel
Pris: 345:-

Wallenbergare á la Tore Wretman
Kalvfärsbiffar. Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Pris: 325:-

Finns i skogen
Viltskav på hjort, grädde och enbär.
Serveras med Potatisstomp och rårörda lingon
Pris: 225:-

Stekt strömming a la Carlsson På Kajen
Smör, gräddfil lök och kokt potatis
Pris: 195:-

Lime-, och fetaostbakad laxfilé
Serveras med Tomatris, färska örter, lök, lime, chili samt en dill-, och citrusmajonäs
Pris: 295:-

Majorskans Mälargös
Serveras med grädde, citron, pepparrot och pressad potatis
Pris: 525:-

Boullabaisse
Fisksoppa med 3 sorters fisk.
Grädde, tomat, fänkål och lök. Toppad med vitlöksmajonäs, dill och en smörstekt brödskiva
Pris: 345:-

Desserter

Majorskans Jordgubbstårta
Oslagbar i sin skapelse. Toppad med jordgubbar och citronmeliss
Pris: 125:-/pers

Pannacotta
Vaniljpannacotta med Päroncouils
Pris: 95:-/st

Päron och glass
Stekt päron i smör, socker och ett stänk Rom.
Serveras med gräddig vaniljglass
Pris: 110:-

Majorskans Äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma, kanel och lime
Äppelchutney med ett stänk Grönstedts Cognac
Serveras med vaniljsås
Pris: 110:-

Eton Mess
Vaniljglass, grädde, maräng, banan och chokladsås
Pris: 75:-