Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker på anrika recept och nya klassiker. Huset byggdes på 1930-talet och var fram till mitten på 80-talet Officersmäss för de högre befälen på Sveriges Kungliga Flygflottilj – F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Måndag till fredag mellan 11:30-14:30 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en mängd olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Varmrätten serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail.

Varmt välkommen!

Vecka 22

Husmanskost av allra bästa kvalitet!

Med råvaror hämtade lokalt, kärleksfullt tillagade och serverade med glädje. Ord som kan låta som som en klyscha men som för oss är allvarlig menade 🙂

Vår lunch innehåller varmrätt (se nedan) vårt omtalade Brännvinsbord med ägghalvor, sill och ett antal olika sallader och röror, hembakat bröd med riktigt smör, egenrostat kaffe efter maten med nånting sött därtill. Önskas något extra i samband med en födelsedag eller liknande, tveka inte att fråga oss – i 10 fall av 10 ordnar vi det

K A P T E N S L U N C H

Brödstekt Gösfilé med frisésallat, kapris, ägg, vårprimörer och nässelvelouté. 195:-

K L A S S I K E R

Fläsklägg, senapssky och rotmos. 175:-

H U S M A N

Kycklinballotine med dragonsås och risotto. 145:-

F I S K

Torkfilé med färska betor, kapris och nässlor från gården. 145:-

V E G E T A R I S K T

Crêpes med vit sparris och ramslök. 145:-

T O A S T  S K A G E N

på Tore Wretmans sätt. Hel: 195:-/halv 155:-

På Fredag kör vi åter BBQfredag. Vi bjuder på levande musik med ´Round the Campfire (Björn Carlsson, Niclas Sandström och Mathias Helsing Anderson)

Event vecka 22

Lunchmusik på iNTiMAN
Onsdag 12/4 kl 12. Pris 120:-
På scen står Agneta Ejdeblom & Björn Carlsson. Köket serverar hemlagad Svensk husmanskost av bästa kvalitet. Mat och musik: 120:-, kaffe och hembakt efter maten; 50:-.
BBQ Fredag på Mässen!
Nu på kör vi BBQ lunch med välfyllda grillar och levande musik med ´Round the Campfire. 1130-1400 serverar vi BBQ.
Avantgardet!
Sommarens första konsert på Mässen. Ett av Sveriges främsta liveband intar Mässen och vårt Orangeri på fredag 2/6. Ett ärsäkert, man vet aldrig riktigt vad man kommer få uppleva när de står på scen. Man vet knappt efter heller…
Biljetter köper du HÄR

Meny

Vi sätter menyn tillsammans med våra gäster och följer hela tiden årstiderna och tillgången på råvaror. Klassisk Svensk husmanskost lagad från grunden med högklassiga råvaror. Serverad med glädje.

Kontakta oss för aktuell meny. 021-122333.

 

Vi sätter menyer efter Ditt önskemål. Inget är för litet eller stort, för enkelt eller avancerat.