Ytterligare artister till Mässen i sommar!

Denna veckas artistsläpp har fokus på lokala artister, artister som fick ställas in under pandemin och några väl bekanta ansikten.

Magnus Lindgren som väl får anses som en jazzsveriges absolut största gör en mellanlandning i hemstaden mellan alla utlandsturnéer. Det är ett mycket spännande och kompetent band han har med sig. Lokala rockhjältarna Psychopunch gör ett sällan skådat framträdande på hemmaplan tillsammans med förbandet Moving to Ashbury. Alltid skivaktuella och nu även ölproducenter tillsammans med lokala Hantverksbryggeriet. Ett till band som gett sig in i öltillverkarbranschen är Electric boys som tillsammans med lokala 70-talsbandet Black Ink River bjuder in till en ”microfestival” där både Hantverksbryggeriet samt Östersunds ångbryggeri medverkar.

I skönsjungande Rigmor Gustafssons Quartet ingår Västeråsaren Jonas Östholm på piano och när Lolita Pop för första gången(?) besöker Västerås under sin 40-åriga karriär så är lokalkändisen Fanny Wistrand på scen som förband. När Patrik Isaksson gör da capo på fjolårets utsålda spelning är lokala bandet ´Round the campfire förband och när det vankas rockabilly med The Boppin Cats står dieseldoftande Västeråsbandet Hardbeat Hornets också på scen.

Uppskjutna konserter från i fjol och året innan är ganska vanliga. Äntligen kommer så Bengan Jansson, Jack Vreeswijk och Mats Ronander!

Veckans artistsläpp innehåller också den amerikanske världsartisten och tillika grammynominerade Eric Bibb som är en mästare på att tolka den amerikanska bluesen. Tillsammans med sitt band blir det en helkväll med musik från den amerikanska södern. Apropå blues så är ikonen Roffe Wikström tillbaka för en spelning och Karin Rudefeldt gör tillsammans med Dr Blues och fler av Peps bandmedlemmar en hyllning till Peps där de spelar alla blueslåtar.

Varmt välkommen till Västerås Officersmäss. Sommarens hetaste plats!