Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker på anrika recept och nya klassiker. Huset byggdes på 1930-talet och var fram till mitten på 80-talet Officersmäss för de högre befälen på Sveriges Kungliga Flygflottilj – F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Måndag till fredag mellan 11:30-14:30 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en mängd olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Varmrätten serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail.

Varmt välkommen!

Vecka 47

Vi bygger vårt koncept på Svenskt 30/40-tal i tidsenligt dräkt. I lunchpriset ingår vårt populära salladsbord med sill och ägg samt en massa annat smakfullt. Hembakt bröd och riktigt smör samt kaffe och nånting litet och gott. Njut av mat, dryck och ditt sällskap i vår unika miljö. Stressen i stan får andra ta del av, här står tiden still.

Vi öppnar kl 1130 och stänger 1430.

Kaptenslunch
Helstekt Gås med rödkål, äpple, gräddsås och persiljepotatis. 225:-
Klassiker
Fläskkorv med egengjord senap och rotmos. 175:-
Kött
Viltfärsbiffar med gräddkokt selleri och viltmarkssås. 165:-
Fisk
Havets Wallenbergare med gröna ärtor och skaldjurssås. 165:-
Vegetariskt
Gnocchi med grönkål och picklad pumpa.  165:-
Toast Skagen
Hel: 195:-, halv: 155:-

Torsdagar: Ärtsoppa och nygräddade pannkakor med Drottningsylt och grädde.
Med Punsch: 195:-, utan: 165:-

Event vecka 47

Välkommen till en spännande mat-, och vinprovning tillsammans med Eva Weckström och Björn Carlsson. 5 viner och 5 maträtter.
Denna provning fokuserar på oslagbara kombinationer av kvalitetsviner och exklusiva maträtter kärleksfullt tillagade av vår köksmästare Thomas Rehnman.
Tid: Tisdag 19 november kl 18
Pris: 695:-. Anmälan är bindande.
Mail: bjorn@vasterasofficersmass.se

Meny

Vi sätter menyn tillsammans med våra gäster och följer hela tiden årstiderna och tillgången på råvaror. Klassisk Svensk husmanskost lagad från grunden med högklassiga råvaror. Serverad med glädje.

Kontakta oss för aktuell meny. 021-122333.

 

Vi sätter menyer efter Ditt önskemål. Inget är för litet eller stort, för enkelt eller avancerat.