Dryckesprovningar i vår

Down under!
”Do you come from a land down under? Where women glow and men plunder?”
sjöng Men at Work
Vi beger oss till Nya Zeeland, ett ungt vinland med hög ambition och spännande smaker.
Mellan 36:e och 46:e breddgraden producerar man vin i 12 regioner varav Gisborne är världens östligaste vindistrikt.

Middag innan provningen
Lammfile med en färsk gremolata på sötmandel, citron, olivolja och persilja.
Serveras med Jordärtskockspuré och machésalat

10 mars kl 19-21. Middag kl 18.
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Forza Italia!
Följ med på en resa genom Italien.
Vi börjar resan i norra Italien och smakar oss ner till Sicilien
Till varje vin serverar vi en liten smakbit från samma region som vinet vi har i glaset.

Middag innan provningen
Vår köksmästare Tomas Rehnman bakar napolitanska pizzor med lokala råvaror.
Serveras med tomat-, och mozzarellasallad, våra egna varianter på coleslaw och klassisk pizzasallad.

24 mars kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Tour de France
Vi följer den klassiska cykeltouren som detta år går efter Frankrikes östra sida.
En blandning av klassiska viner och några riktiga uppstickare.
Till varje vin serverar vi en liten smakbit från samma region som vinet vi har i glaset.

Middag innan provningen; Cog au Vin på majskyckling. Serveras med potatisstomp gjord på Roslunds potatis, crème-fraiche, citron och persilja.

14 april kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Belgisk Öl
Välkommen till Tintins hemland, tillika alla ölälskares förlovade land.
I Sverige är vi många med Vallonsk bakgrund, kanske därför vi älskar den gyllene drycken?
Som vanligt bjuds det på små smakprov till vad vi har i glaset.

Middag innan provningen; Moules Frites. Blåsmussla, vitt vin, pommes frites

28 april kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 öl med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Viva Espana!
Landet som gett oss Rioja, Sangria, Sherry och Cava.
En spännande provning med eldfängda smaker.
Till provningen serverar vår kock Barbara Mayor de Briceno sina fantastiska tapas som motsvarar övriga provningars middag. Så kom inte mätt till provningen 😉

12 maj kl 19-21.
Provning; 695:-, 5 viner inkl Tapas

Anmälan sker på tfn 021-122333 eller här