Allsång & Rockabilly i veckan!

2 konserter denna vecka!

Onsdag 14/7. Allsång på Riktigt. Dans på Brännö Brygga, Kostervalsen, Rosa på Bal, Ta mig till havet. Listan kan göras längre än vad detta digitala fält tillåter. Kom och njut av vår stekta strömming, världsberömd från 12 år på Carlsson på Kajen. Jussi Björlings sonson Raymond Björling leder oss tillsammans med medlemmar från Refreshments, Blåblus, Roadwork och Shanes samt kvällens 2 gäster; Claes Jansson, vars presentation är överflödig och Stella Gustin som är nästa stora stjärna på jazzhimlen

Vi öppnar redan kl 17, 18 steker vi strömming och 19 börjar underhållningen.

Fredag 16/7. John Lindberg Trio Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik har dalatrion John Lindberg Trio – eller JLT helt enkelt – blivit en av Sveriges mest älskade liveakter.

John Lindberg Trio albumdebuterade redan 2006 som John Lindberg Rockabilly Trio och har sedan dess hunnit med ytterligare ett antal album. I september, inför en entusiastisk, coronabegränsad publik på 50 (!) personer gav de järnet som om de skulle stått på Wembley. Nu, inför möjliga 500 personer, bävar man!!

John Lindberg växte upp i ett hem där klassisk rock’n’roll var en av hörnstenarna och han fastnade tidigt för femtiotalets rockmusik, och började turnera redan i de tidiga tonåren. Under gymnasieåren bildade han John Lindberg Rockabilly Trio, som nu har Nathanael Marcusson på bas och Joakim Dunker på trummor, och strax därpå albumdebuterade bandet och gav sig ut på vägarna. Sedan dess har det bara rullat på för John Lindberg Trio, med album på album och turné efter turné har de byggt ett namn för sig med topp tio-placering på albumlistan och utsålda spelningar runt om i landet som resultat.

Genom karriären har John Lindberg Trio breddat sitt femtiotalsinspirerade rockabilly-sound med influenser från bland andra Led Zeppelin, The Sonics, Steve Earle, The Beatles och The Fabulous Thunderbirds. Samtidigt tittar de ständigt framåt, med en stadig utveckling mot ett mer kontemporärt sound. Energiskt och med stora delar charm och nerv – det är i liveformat som John Lindberg Trio är i sitt esse.

Självsäkert, närvarande och genomsyrat av kreativitet och oräddhet, ett lika klassiskt som modernt rockband som inte lämnar någon oberörd.