Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker på anrika recept och nya klassiker. Huset byggdes på 1930-talet och var fram till mitten på 80-talet Officersmäss för de högre befälen på Sveriges Kungliga Flygflottilj – F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen till Västerås Officersmäss!

Måndag till fredag mellan 11:30-14:30 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en många olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Vi erbjuder varmrätter varje dag som serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail

Vecka 18

Kaptenslunch 

Canard L´orange med Pumpapuré och Savoykål//195:-

Majorskans Tips

Panerad Rödspätta med Gröna Ärtor och Sauce Remoulade//175:-

Husman

Kokt Kalv i Dill//125:-

Fisk

Gratinerad Fisk med Räkor, vit Sparris och Pommes Duchesse//125:-

Vegetariskt

Crêpes med Sparris och Ramslök/125:-

Klassiker

Toast Skagen//halv 155:- / hel 195:-

– – – – – – – – –

Torsdagar

Ärtor & Fläsk, hemgjord Senap, Pannkakor, Sylt & Grädde, Punsch 4 cl (60:-)//155:- 

Evenemang vecka 18

Välkommen till 4 härliga lördagar i maj med mat, dryck, kultur och konst i centrum. På landet, 8 minuter från city i vår unika miljö på Västerås Officersmäss.

8, 15, 22 och 29 maj. Kl 11-20

Vi erbjuder en smakupplevelse i form av vår vällagade mat i kombination av goda drycker, försäljning av närproducerade grönsaker och andra produkter, konserter, konstutställning

  • Pasta från Dellaverde med egengjorda såser
  • Lokalproducerad korv från Carlströms kött & chark
  • Vinprovning med utvalda franska, italienska och spanska viner
  • Ölprovning av lokalproducerad öl från Hantverksbryggeriet
  • Fru Fläders Trädgårdskafé

Vill du delta och sälja dina produkter – hör av dig!

Boka bord på 021-122333 eller via MAIL


Köp biljett till våra konserter i maj. Janne Lucas Persson 22/5, Creedence Clearwater Trio 29/5. 8 personer per sittning. Kl 12, 14, 16, 18. I priset ingår en 3-rätters middag samt konsert. Dryck tillkommer. 021-122333 eller via mail

Meny

Förrätter

Toast Skagen á la Tore Wretman
Handskalade räkor på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, pepparrot, citron, sallad och dill
Pris: 165:-

Majorskans laxröra
Rökt lax på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, kapris, lök, senap, sallad och dill
Pris: 165:-

Finns i sjön

Rökt hälleflundra på en bädd av örter.
Toppas med en limesorbet och färsk chili
Pris: 165:-

S.O.S
Smör, ost och sill
Serveras med kokt potatis, knäckebröd, gräslök och gräddfil
Pris: 145:-

Lerpottesill
Matjessill, ägg, lök, dill och brynt smör
Pris: 135:-

Kantarelltoast
Färska, stekta kantareller på en nygräddad brödskiva.
Smör, grädde, västerbottenost och persilja
Pris: 165:-

Varmrätter

Biffstek med 3 sorters lök
Serveras med stekt potatis, brynt smör och persilja
Pris 295:-

Kycklingfilé
Ugnsbakad kyckling med dragon, grädde och citron
Serveras med en potatisbakelse, picklad lök och färska örter
Pris: 195:-

Biff Bourgogne
Högrev kokt i Franskt vin tillsammans med rökt fläsk, morot, palsternacka,
lök, stjärnanis, kryddpeppar och kanel
Pris: 245:-

Wallenbergare á la Tore Wretman
Kalvfärsbiffar. Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Pris: 225:-

Finns i skogen

Viltskav på hjort, grädde och enbär
Serveras med Potatisstomp och rårörda lingon
Pris: 225:-

Fänrik Gustavssons Pulled Pork
Lågtempad karré.
Serveras med picklad fänkål-, och tomat, äppelchutney, myntayoghurt,
tomat-, och bönsalsa samt hembakt bröd
Pris: 185:-

Stekt strömming a la Carlsson På Kajen
Smör, gräddfil lök och kokt potatis
Pris: 195:-

Lime-, och fetaostbakad laxfilé
Serveras med Tomatris, färska örter, lök, lime, chili samt en dill-, och citrusmajonäs
Pris: 225:-

Sprödbakad Rödtunga
I vitt vin, grädde, citron och dill. Serveras med Kokt potatis
Pris: 295:-

Majorskans Mälargös
Serveras med grädde, citron, pepparrot och pressad potatis
Pris: 325:-

Boullabaisse
Fisksoppa med 3 sorters fisk.
Grädde, tomat, fänkål och lök. Toppad med vitlöksmajonäs, dill och en smörstekt brödskiva
Pris: 245:-

Desserter

Majorskans Jordgubbstårta
Oslagbar i sin skapelse. Toppad med jordgubbar och citronmeliss
Pris: 125:-/pers

Pannacotta
Vaniljpannacotta med Päroncouils
Pris: 95:-/st

Päron och glass
Stekt päron i smör, socker och ett stänk Rom.
Serveras med gräddig vaniljglass
Pris: 110:-

Majorskans Äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma, kanel och lime
Äppelchutney med ett stänk Grönstedts Cognac
Serveras med vaniljsås
Pris: 110:-

Marängswiss
Vaniljglass, grädde, maräng, banan och chokladsås
Pris: 75:-