Fars Dag

10 november

Meny

Välkommen att fira Far under pompa och ståt på vår ståndsmässiga Mäss!!
 
Förrätt: Trattkantarellsoppa med lättrökt Laxmousse, höstäpple och forellrom
Varmrätt: Grillad Kalvytterfilé med Mango, Salsicciasmör och Krispig Potatis eller
Dillbakad Mälargös med Velouté, Ängamat och Tryffelkroketter
Dessert: Crème Brulée med Karamelliserade Vindruvor
Pris 495:-/person
 
Barnmeny
Hemtrillade köttbullar med Potatispuré
Marängswiss
Pris: 125:-

Historia

Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.