Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker och gamla anrika recept. Huset byggdes på 1930-talet och var då till en början officersmäss till Kungliga flygflottiljen F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen till Västerås Officersmäss!

Måndag till fredag mellan 11-14 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en många olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Vi erbjuder 3 varmrätter varje dag som serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

Justnu har vi kickoffpriser på konferens hos oss, hör av dig för pris och vad som ingår.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail

Evenemang vecka 42

Torsdagar kräfva Ärtor och fläsk. Ärtor och fläsk kräfva Punsch. I gammal militär tradition gör vi således det enda rätta, vi inbjuder till en klassisk torsdagslunch i fädrens spår. Pris: 159 Riksdaler

Välkommen till en exklusiv Vin-, choklad-, och lakritsprovning under ledning av Eva Weckström.
Kombinationen vin och choklad samt vin och lakrits är både spännande och intressant. Vi provar riktigt fin choklad och lakrits ihop med viner som håller minst samma klass.
Kvällen avslutas med en gemensam måltid som ingår i priset.

Pris: 595:-. Ett fåtal platser finns kvar, boka på tfn 021-122333.

Dagens rätt vecka 42

Kärleksfullt tillagad Husmanskost med grunden i Mormors gamla kokböcker.
Till förrätt serverar vi vårt populära Brännvinsbord bestående av sill, ägg, olika sallader samt smör och bröd. Efter varmrätten serveras kaffe och något sött därtill.

Måndag
Lammgryta med Jordärtskocka och Trattkantarell
Havets Wallenbergare med Saffran och Ärtpuré
Kroppkakor med Trattkantareller, Färskost och Lingon

Tisdag
Raggmunk med Stekt rimmat Fläsk och Rårörda Lingon
Havets Wallenbergare med Saffran och Ärtpuré
Kroppkakor med Trattkantareller, Färskost och Lingon

Onsdag
Baconlindad Köttfärslimpa med Trattkantareller
Havets Wallenbergare med Saffran och Ärtpuré
Kroppkakor med Trattkantareller, Färskost och Lingon

Torsdag
Vildsvinsstek med Timjan, Gelé och Palsternackscrême
Ärter med Fläsk och Punsch + Pannkaka, sylt och grädde
Havets Wallenbergare med Saffran och Ärtpuré
Kroppkakor med Trattkantareller, Färskost och Lingon

Fredag
Viltskav på Hjort med Mandelpotatispuré
Havets Wallenbergare med Saffran och Ärtpuré
Kroppkakor med Trattkantareller, Färskost och Lingon

Hela veckan serverar vi vår 3-rätters Kaptensmeny
Kaptenslunch: Förrätt: Trattkantareller med Löjrom. Varmrätt: Lammtunnbringa med rosmarin, Vitlök, Tomat och Gnocchi. Dessert: Fattiga Riddare med Hjortron

——————————————

Önskar du något annat eller vill boka bord så kontakta oss gärna på tfn 021-122333

Meny

Förrätter

Toast Skagen á la Tore Wretman
Handskalade räkor på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, pepparrot, citron, sallad och dill
Pris: 165:-

Majorskans laxröra
Rökt lax på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, kapris, lök, senap, sallad och dill
Pris: 165:-

Finns i sjön

Rökt hälleflundra på en bädd av örter.
Toppas med en limesorbet och färsk chili
Pris: 165:-

S.O.S
Smör, ost och sill
Serveras med kokt potatis, knäckebröd, gräslök och gräddfil
Pris: 145:-

Lerpottesill
Matjessill, ägg, lök, dill och brynt smör
Pris: 135:-

Kantarelltoast
Färska, stekta kantareller på en nygräddad brödskiva.
Smör, grädde, västerbottenost och persilja
Pris: 165:-

Varmrätter

Biffstek med 3 sorters lök
Serveras med stekt potatis, brynt smör och persilja
Pris 295:-

Kycklingfilé
Ugnsbakad kyckling med dragon, grädde och citron
Serveras med en potatisbakelse, picklad lök och färska örter
Pris: 195:-

Biff Bourgogne
Högrev kokt i Franskt vin tillsammans med rökt fläsk, morot, palsternacka,
lök, stjärnanis, kryddpeppar och kanel
Pris: 245:-

Wallenbergare á la Tore Wretman
Kalvfärsbiffar. Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Pris: 225:-

Finns i skogen

Viltskav på hjort, grädde och enbär
Serveras med Potatisstomp och rårörda lingon
Pris: 225:-

Fänrik Gustavssons Pulled Pork
Lågtempad karré.
Serveras med picklad fänkål-, och tomat, äppelchutney, myntayoghurt,
tomat-, och bönsalsa samt hembakt bröd
Pris: 185:-

Stekt strömming a la Carlsson På Kajen
Smör, gräddfil lök och kokt potatis
Pris: 195:-

Lime-, och fetaostbakad laxfilé
Serveras med Tomatris, färska örter, lök, lime, chili samt en dill-, och citrusmajonäs
Pris: 225:-

Sprödbakad Rödtunga
I vitt vin, grädde, citron och dill. Serveras med Kokt potatis
Pris: 295:-

Majorskans Mälargös
Serveras med grädde, citron, pepparrot och pressad potatis
Pris: 325:-

Boullabaisse
Fisksoppa med 3 sorters fisk.
Grädde, tomat, fänkål och lök. Toppad med vitlöksmajonäs, dill och en smörstekt brödskiva
Pris: 245:-

Desserter

Majorskans Jordgubbstårta
Oslagbar i sin skapelse. Toppad med jordgubbar och citronmeliss
Pris: 125:-/pers

Pannacotta
Vaniljpannacotta med Päroncouils
Pris: 95:-/st

Päron och glass
Stekt päron i smör, socker och ett stänk Rom.
Serveras med gräddig vaniljglass
Pris: 110:-

Majorskans Äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma, kanel och lime
Äppelchutney med ett stänk Grönstedts Cognac
Serveras med vaniljsås
Pris: 110:-

Marängswiss
Vaniljglass, grädde, maräng, banan och chokladsås
Pris: 75:-