Vår mat

Maten serveras som förr och smakerna kommer från Svenska klassiker och gamla anrika recept. Huset byggdes på 1930-talet och var då till en början officersmäss till Kungliga flygflottiljen F1.

I köket är riktig grädde och äkta smör honnörsord. Vi vill att Ditt besök hos oss ska vara en helhetsupplevelse, därför månar vi extra om de små detaljerna. Både på tallriken och vid sidan av densamma.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen till Västerås Officersmäss!

Måndag till fredag mellan 11-14 serverar vi Dagens rätt bestående av vårt populära Brännvinsbord, ett salladsbord bestående av en många olika sallader, ägghalvor, sill och hembakt bröd. Vi erbjuder 3 varmrätter varje dag som serveras vid bordet. Efter maten serveras kaffe och en liten sötsak.

På kvällar serverar vi större, bokade sällskap. Vänligen kontakta oss för mer info. Tfn 021-122333 eller mail

Evenemang vecka 46

Torsdagar kräfva Ärtor och fläsk. Ärtor och fläsk kräfva Punsch. I gammal militär tradition gör vi således det enda rätta, vi inbjuder till en klassisk torsdagslunch i fädrens spår. Pris: 159 Riksdaler


Kraftiga Viner & mat. Torsdag 14 november kl 19:00.

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffhörnet med ett kraftigt rött vin med några år på nacken. Elden sprakar i brasan och vinden viner utanför.

Tillsammans med Eva Weckström och Björn Carlsson provar vi 5 viner ihop med 5 maträtter som alla har det gemensamt att de fyller hela gommen, kroppen och själen

Kvällen börjar i vår vinkällare och avslutas i värmen från den öppna spisen.

Pris: 795:-


Afternoon Tea. Söndag 17 nov, kl 14:00 – 16:30

I klassisk Engelsk anda kombinerat med Svensk kaksed bjuder vi in till ett Afternoon Tea i vår ståndsmässiga Officersmäss.
3 sorters Smörrebröd, Scones med traditionella tillbehör, 2 mjuka kakor med smarriga såser och 3 hårda kakor. Allt hembakat på mjöl från Dingtuna Kvarn och äkta Smör. Bären är plockade för hand och kaffet varsamt bryggt på bönor från Västerås egen mästerrostare Johan Björklund.

Pris: 275:-

Dagens rätt vecka 46

Kärleksfullt tillagad Husmanskost med grunden i Mormors gamla kokböcker.
Till förrätt serverar vi vårt populära Brännvinsbord bestående av sill, ägg, olika sallader samt smör och bröd. Efter varmrätten serveras kaffe och något sött därtill.

Måndag

Kyckling med Lardomajo, Rostad Palsternacka och Rosmarinolja

Varmrökt Lax med Waldorfsallad och Dillsky

Finsk Kålrotslåda med Marinerat Brysselkål och Fikon

Tisdag

Lammgryta med Höstäpple och Curry

Varmrökt Lax med Waldorfsallad och Dillsky

Finsk Kålrotslåda med Marinerat Brysselkål och Fikon

Onsdag

Raggmunk med Stekt Fläsk och Rårörda Lingon

Varmrökt Lax med Waldorfsallad och Dillsky

Finsk Kålrotslåda med Marinerat Brysselkål och Fikon

Torsdag

Kalvbringa med Rotfrukter och Pepparrotscrême

Ärter med Fläsk och Punsch + Pannkaka, sylt och grädde

Varmrökt Lax med Waldorfsallad och Dillsky

Finsk Kålrotslåda med Marinerat Brysselkål och Fikon

Fredag

Wallenbergare

Varmrökt Lax med Waldorfsallad och Dillsky

Finsk Kålrotslåda med Marinerat Brysselkål och Fikon

Nyhet! Veckans Svenska Klassiker:  Confiterat Anklår med Tryffelstuvad Spetskål

Hela veckan serverar vi vår 3-rätters Kaptensmeny

Förrätt: Lufttorkad Skinka från Nibble Gård Varmrätt: Torskrygg med Pepparrot och Handskalade Räkor Dessert: Tryffel med Hallon

——————————————

Önskar du något annat eller vill boka bord så kontakta oss gärna på tfn 021-122333

Meny

Förrätter

Toast Skagen á la Tore Wretman
Handskalade räkor på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, pepparrot, citron, sallad och dill
Pris: 165:-

Majorskans laxröra
Rökt lax på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, kapris, lök, senap, sallad och dill
Pris: 165:-

Finns i sjön

Rökt hälleflundra på en bädd av örter.
Toppas med en limesorbet och färsk chili
Pris: 165:-

S.O.S
Smör, ost och sill
Serveras med kokt potatis, knäckebröd, gräslök och gräddfil
Pris: 145:-

Lerpottesill
Matjessill, ägg, lök, dill och brynt smör
Pris: 135:-

Kantarelltoast
Färska, stekta kantareller på en nygräddad brödskiva.
Smör, grädde, västerbottenost och persilja
Pris: 165:-

Varmrätter

Biffstek med 3 sorters lök
Serveras med stekt potatis, brynt smör och persilja
Pris 295:-

Kycklingfilé
Ugnsbakad kyckling med dragon, grädde och citron
Serveras med en potatisbakelse, picklad lök och färska örter
Pris: 195:-

Biff Bourgogne
Högrev kokt i Franskt vin tillsammans med rökt fläsk, morot, palsternacka,
lök, stjärnanis, kryddpeppar och kanel
Pris: 245:-

Wallenbergare á la Tore Wretman
Kalvfärsbiffar. Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Pris: 225:-

Finns i skogen

Viltskav på hjort, grädde och enbär
Serveras med Potatisstomp och rårörda lingon
Pris: 225:-

Fänrik Gustavssons Pulled Pork
Lågtempad karré.
Serveras med picklad fänkål-, och tomat, äppelchutney, myntayoghurt,
tomat-, och bönsalsa samt hembakt bröd
Pris: 185:-

Stekt strömming a la Carlsson På Kajen
Smör, gräddfil lök och kokt potatis
Pris: 195:-

Lime-, och fetaostbakad laxfilé
Serveras med Tomatris, färska örter, lök, lime, chili samt en dill-, och citrusmajonäs
Pris: 225:-

Sprödbakad Rödtunga
I vitt vin, grädde, citron och dill. Serveras med Kokt potatis
Pris: 295:-

Majorskans Mälargös
Serveras med grädde, citron, pepparrot och pressad potatis
Pris: 325:-

Boullabaisse
Fisksoppa med 3 sorters fisk.
Grädde, tomat, fänkål och lök. Toppad med vitlöksmajonäs, dill och en smörstekt brödskiva
Pris: 245:-

Desserter

Majorskans Jordgubbstårta
Oslagbar i sin skapelse. Toppad med jordgubbar och citronmeliss
Pris: 125:-/pers

Pannacotta
Vaniljpannacotta med Päroncouils
Pris: 95:-/st

Päron och glass
Stekt päron i smör, socker och ett stänk Rom.
Serveras med gräddig vaniljglass
Pris: 110:-

Majorskans Äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma, kanel och lime
Äppelchutney med ett stänk Grönstedts Cognac
Serveras med vaniljsås
Pris: 110:-

Marängswiss
Vaniljglass, grädde, maräng, banan och chokladsås
Pris: 75:-