Dryckesprovningar

I samband med att kunskapen ökar så ökar också upplevelsen. Vi har en fantastisk vinkällare med mycket kompetenta leverantörer och kommer kontinuerligt att erbjuda ett antal dryckesprovningar. Dessutom har vi ett mycket nära samarbete med Hantverksbryggeriet som ligger endast 300 m från Mässen, snacka om närproducerat. Tillsammans gör vi kontinuerligt bryggerivisningar och provsmakningar. Kontakta oss direkt för aktuella provningar. Är ni 10 pers eller fler så kan ni i princip själva vilken tid som passar er.

Giro D´Italia 30 januari kl 19:00.

Världens främsta vinproducerande land och mångas favoritviner kommer just från Italien.
Följ med på en smakresa Italien runt där vi provar viner och mat från 5 olika distrikt under Eva Weckströms inspirerande ledning.
Pris 595:-/person.

Duellen! Gamla v/s Nya Världen. 27 februari kl 19:00

En spännande vinprovning där vi smakar och jämför den gamla och nya vinvärlden. Klassiska viner vs nya viner.
Till varje vin vi provar serverar vi ngt lätt som passar till vinet.
Eva Weckström leder provningen som omfattar 6 viner.
Pris 595:-.

Mousserande vin till vardag och fest. 25 mars kl 19:00

Cava, Crémant, Prosecco, Champagne. Kärt barn har många namn. En bubblande upplevelse där vi smakar oss fram genom Europa och landar i Sverige (!)
Vi provar 5 bubblande drycker med tillhörande smakportioner av Officersmässens utvalda utbud.
Vår sommelier Eva Weckström leder provningen.
Pris: 695:-/person.

Svenska Viner och Svenska ostar. 29 april kl 19:00

Kombinationen Svenska viner och Svenska ostar är det inte många som provat så känn dig varmt välkommen till denna unika provning!!
Vår sommelier Eva Weckström leder provningen.
Pris 595:-/person.

Rom & Choklad. 28 maj kl 19:00

Rom är omåttligt populärt och utbudet är lika stort som komplext. Denna provning ägnar vi åt sk Hantverksrom, dvs Rom från små producenter och där till passande choklad.
Vår sommelier Eva Weckström leder provningen.
Pris 595:-/person


Eva Weckström har många strängar på sin lyra och är i grunden utbildad grafiker och illustratör. Dock har hon alltid brunnit för mat och dryck och är idag sommelier med lång erfarenhet från restaurangbranschen.
Hon har förutom många år i Stockholms krogvärld arbetat i New York, bland annat nära FN-huset på ljuvliga och välrenommerade franska bistrot La Mediterraneé. Här serverade hon i slutet på 90-talet många ambassadörer och statsöverhuvud.
Senast har hon varit hovmästarinna på vackra Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm.
Efter Villa Pauli sadlade hon delvis om och ägnade sig i fem år åt produktutveckling och försäljning hos importören Swedish Brand AB. Här hade hon ansvar för vinportföljen, kunder, events med mera.
Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.

På den populära vinsajten DryckesListan.se är Eva redaktionsmedlem och vinskribent. Här bedöms samtliga viner på systembolaget och rekommenderas tillsammans med lämpliga matkombinationer.