Bröllop

Ett bröllop är en vigsel samt tillhörande fest för att symbolisera att ett par ingått ett äktenskap. Ordet bröllop kommer av fornsvenskans bruþlöp, alltså ’brudlopp’. Brudloppet var beteckningen på det följe som ledsagade bruden från brudens hem där fästningen skett och det nya hemmet.

Bröllopet föregås ibland av en förlovning eller trolovning. I Sverige kan, om den kommande bruden är medlem i Svenska kyrkan, bröllopet föregås av lysning i de församlingar kontrahenterna tillhör. Idag när fler har lämnat kyrkans rum görs en hel del borgerliga vigslar också.

Att tänka på

När du gör bröllopet hos oss så hjälper vi dig genom hela checklistan och vi har kontakter som kan erbjuda sina tjänster för er om ni vill ha kontakter för alla olika delar som ett bröllop ofta består av.

Våra lokaler och priser

Vi gläds inget mer än att få bära äran av att få göra festligheterna kring kanske just ditt bröllop. Därför är vi måna om att arbeta lösningsfokuserat efter den budget som brudparet har.

Bröllopsmeny

Förrätter

Toast Skagen á la Tore Wretman
Handskalade räkor på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, pepparrot, citron, sallad och dill
Pris: 165:-
Majorskans laxröra
Rökt lax på en smörstekt brödskiva.
Majonäs, kapris, lök, senap, sallad och dill
Pris: 165:-
Finns i sjön
Rökt hälleflundra på en bädd av örter.
Toppas med en limesorbet och färsk chili
Pris: 165:-
S.O.S
Smör, ost och sill
Serveras med kokt potatis, knäckebröd, gräslök och gräddfil
Pris: 145:-
Lerpottesill
Matjessill, ägg, lök, dill och brynt smör
Pris: 135:-
Kantarelltoast
Färska, stekta kantareller på en nygräddad brödskiva.
Smör, grädde, västerbottenost och persilja
Pris: 165:-

Varmrätter

Biffstek med 3 sorters lök
Serveras med stekt potatis, brynt smör och persilja
Pris 295:-
Kycklingfilé
Ugnsbakad kyckling med dragon, grädde och citron
Serveras med en potatisbakelse, picklad lök och färska örter
Pris: 195:-
Biff Bourgogne
Högrev kokt i Franskt vin tillsammans med rökt fläsk, morot, palsternacka, 
lök, stjärnanis, kryddpeppar och kanel
Pris: 245:-
Wallenbergare á la Tore Wretman
Kalvfärsbiffar. Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Pris: 225:-
Finns i skogen
Viltskav på hjort, grädde och enbär 
Serveras med Potatisstomp och rårörda lingon
Pris: 225:-
Fänrik Gustavssons Pulled Pork
Lågtempad karré.
Serveras med picklad fänkål-, och tomat, äppelchutney, myntayoghurt,
tomat-, och bönsalsa samt hembakt bröd
Pris: 185:-
Stekt strömming a la Carlsson På Kajen
Smör, gräddfil lök och kokt potatis
Pris: 195:-
Lime-, och fetaostbakad laxfilé
Serveras med Tomatris, färska örter, lök, lime, chili samt en dill-, och citrusmajonäs
Pris: 225:-
Sprödbakad Rödtunga
I vitt vin, grädde, citron och dill. Serveras med Kokt potatis 
Pris: 295:-
Majorskans Mälargös
Serveras med grädde, citron, pepparrot och pressad potatis 
Pris: 295:-
Boullabaisse
Fisksoppa med 3 sorters fisk.
Grädde, tomat, fänkål och lök. Toppad med vitlöksmajonäs, dill och en smörstekt brödskiva
Pris: 245:-

Desserter

Majorskans gräddtårta
Oslagbar i sin skapelse. Toppad med jordgubbar och citronmeliss
Pris:  125:-
Pannacotta
3 sorters pannacotta. Enbär, blåbär eller havtorn
Pris: 55:-/st
Päron och glass
Stekt päron i smör, socker och ett stänk Rom.
Serveras med gräddig vaniljglass
Pris: 110:-
Majorskans Äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma, kanel och lime
Äppelchutney med ett stänk Grönstedts Cognac
Serveras med vaniljsås
Pris: 110:-
Marängswiss
Vaniljglass, grädde, maräng, banan och chokladsås
Pris: 95:-